Verhalen van vrijwilligers

Francine heeft jaren geleden een jaar stage gelopen bij YMCA Noord Oost voor haar studie HBO Pedagogiek. Aansluitend deed zij haar afstudeeronderzoek en is ze blijven plakken als vrijwilliger bij verschillende activiteiten.

“Ik heb gegoogled naar ‘jeugdwerk in Zwolle’, zo stuitte ik op YMCA. Ik heb mijn tijd op kantoor ervaren als een heel prettig, leerzaam jaar met fijne collega’s die erg betrokken waren.
YMCA heeft mij een kans geboden om me als professional te ontwikkelen. Ik heb veel verschillende dingen geleerd en hierbij altijd de ruimte gehad om aan de competenties van mijn opleiding te werken en mijn eigen creativiteit in opdrachten te verwerken. Concrete dingen die ik geleerd heb en waar ik vandaag de dag nog veel aan heb is het van begin tot eind organiseren van activiteiten en het communiceren met collega’s/vrijwilligers en ketenpartners.”