InternationaalVerhalen van vrijwilligers

Commissie Internationaal bij de YMCA was mijn eerste vrijwilligerswerk in 2007. Ik had nog nooit van YMCA gehoord. Behalve het liedje dan. Wie kent dat nou niet 🙂

Nu ben ik zo blij dat ik me in 2007 bedacht om bij een commissie te gaan om mijn CV te pimpen. Wist ik veel dat ik er een carrière aan over zou houden!
Tijdens de middelbare school liep ik alle carrièrebeurzen af. Tassen vol aan flyers nam ik mee naar huis. Ik overwoog zelfs Sales Manager te worden bij een kopieerapparatenleverancier. Of rechercheur bij de politie. Ik was even vergeten dat ik nogal bang aangelegd ben én geen interesse heb in printoplossingen. Maar ja, wat moest ik dan wel? En wat kon ik eigenlijk? Het hielp al helemaal niet dat ik zo’n heerlijk brede opleiding had gekozen waarmee je niet echt iets ‘wordt’ zoals dokter of politieagente.

Compleet gefrustreerd dook ik het internet op en vond een vacature voor de Commissie Internationaal bij de YMCA. Nooit van gehoord. Ik had interesse in internationaal werk en bedacht me dat ik wel eens kon gaan kijken. Zo bevond ik me op een donderdagavond aan tafel bij een vergadering van de Commissie Internationaal. Het was een gezellige club mensen die alle internationale zaken van de YMCA bespraken. Bijvoorbeeld welke internationale evenementen er op de planning staan of wie mee gaat naar de jaarvergadering in Tsjechië en nog veel meer. Dit leek me wel wat. Ik zag mezelf als zakenvrouwtje-in-spé al zitten bij de YMCA jaarvergadering in Tsjechië. Ik besloot te blijven.

Gaandeweg ontdekte ik mijn talent voor organiseren en werd ik gekozen voor het jongerenbestuur van de YES (Youth Empowerment Space) groep die samenkomt tijdens de Europese jaarvergadering. Als onderdeel van deze functie ontwikkelde ik een trainingsplan voor jonge deelnemers. Hierin leerden ze skills om het meeste uit hun tijd bij de jaarvergadering te halen. De YMCA heeft me naar veel landen gebracht en nu heb ik internationale vrienden dankzij de YMCA. Sterker nog… de YMCA heeft mij ‘besmet’ met de reisbug en nu woon en werk ik nog steeds in het buitenland.

Dus… Als jij zin hebt om je talent te ontdekken én jezelf te ontwikkelen in een gezellig omgeving waar iedereen op waarde wordt geschat? Dan ben je bij de YMCA aan het juiste adres. Zin om met mij te kletsen over de mogelijkheden? Of om te checken of het iets voor jou is? Stuur een bericht t.a.v. Ilona naar info@zininymca.nl