Na een jaar pionieren met een proeftuin voor de Maatschappelijke Diensttijd gaan we als YMCA met je delen wat we gedaan en geleerd hebben.
Op zaterdag 23 november organiseren we daarom een mini-congres voor vrijwilligers, jongeren en maatschappelijke organisaties.

Programma:

12:30 uur Inloop met lunchbuffet*
13:30 uur Introductie ‘Zin in YMCA’
14:00 uur Jongerenpanel in de praktijk
14:45 uur Pauze
15:15 uur Workshopronde:

  • Boeien en binden van vrijwilligers
    Deze workshop gaat over de eerste ervaringen die een vrijwilliger heeft met de organisatie. Als een jongere de stap heeft genomen om contact op te nemen, hoe zorg je dan dat deze persoon zich welkom voelt en wil blijven?
  • YMCA & MDT: van visie naar begeleidingsmethodiek
    Tijdens de workshop “YMCA & MDT – van visie tot begeleidingsmethodiek” krijg je inzicht hoe wij binnen het MDT-project een beleid hebben gemaakt hoe wij de jongeren begeleiden. De workshop wordt in samenwerking met een jongere gegeven. Elke jongere heeft behoefte aan een andere manier van begeleiding. Tijdens de workshop zullen we verschillende begeleidingsmethodieken in beeld brengen en uitleggen wat voor effect deze methodiek kan hebben op jongeren met verschillende behoeften. Tijdens de workshop ga je zelf ontdekken wat jouw voorkeursstijl van begeleiden is.

16:30 uur Hapje en drankje
17:30 uur Afsluiting

* We vinden het belangrijk dat er voldoende tijd is om elkaar te leren kennen en ervaringen uit te wisselen, daarom nodigen we je van harte uit om alvast aan te schuiven bij het lunchbuffet.

Locatie

Hotel Ernst Sillem Hoeve, Soestdijkerweg 10b, 3734 MH Den Dolder

Toegang is gratis, lunch is inbegrepen.

Aanmelden minicongres

Mijn gegevens

We gebruiken de ingevulde gegevens alleen voor het registreren van je deelname. Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toesturen van de bevestiging en het eventueel toesturen van de gemaakte documenten achteraf. Na het congres worden deze gegevens vernietigd.