Verhalen van vrijwilligers

“HOI, GA JE MEE OP KAMP?!” Dit is de zin waarmee ik tegenwoordig mensen aanval. Niet omdat ik mensen graag aanval, maar meer omdat ik de YMCA-betovering wil helpen verspreiden. Ik help dus, zoals je waarschijnlijk al door had, af en toe mee met promotieklussen en zit sinds kort bij de werkgroep YKids, maar mijn mooiste titel blijft toch wel staflid.

Ik sport al zo’n 8 jaar met heel veel plezier met kinderen met een beperking en zocht in 2018 een leuke besteding voor de zomervakantie. Toen ik vervolgens op LinkedIn YMCA terechtkwam was ik gelijk verkocht. Ik houd ontzettend van activiteiten doen met kinderen. Ik heb daar alle aandacht en geduld van de wereld voor. Aan de andere kant ben ik het liefst in een wereld waar alles kan en mag. Het kan voor mij niet gek genoeg. Kamp was en is dus voor mij de perfecte combinatie van die twee!

Mijn eerste kampervaring smaakte dan ook zeker naar meer. Als ik terugdenk zie ik bijvoorbeeld weer het watergevecht me alle kinderen op het kampterrein voor me. Het onbevangen enthousiasme en plezier wat bij die kids van hun gezichtjes afdroop, zal ik nooit meer vergeten. Ik besef door YMCA hoe mooi het is dat we door simpelweg een week in een tentje te slapen zo’n kind een ervaring voor de rest van zijn of haar leven mee kunnen geven. Het dagelijks leven zal voor hun niet altijd makkelijk zijn, maar ik denk dat we ze door deze kampervaring weer naar huis kunnen sturen met een rugzakje vol nieuwe energie en blije herinneringen. Ik ben vereerd dat ik daaraan bij mag dragen en denk dat zo’n ervaring je ook veel brengt in je eigen leven. Dus… hierbij mijn vraag aan jou: “Ga je mee op kamp?”