Binnen YMCA werken we aan een plan waarbij we vrijwilligers van lokale verenigingen ook op landelijk niveau kunnen inzetten. Dit willen wij gaan doen door vrijwilligers voornamelijk online met elkaar te laten samenwerken.

Wij willen graag weten wat jullie van ons plan vinden en vragen je daarom om deze enquête in te vullen.

We noemen het plan ‘Teamwork’

Teamwork is voor vrijwilligers die naast het begeleiden en organiseren van jeugdactiviteiten en zomerkampen meer willen en kunnen betekenen voor de landelijke YMCA. Samen met andere leeftijdsgenoten vorm jij een team waarmee je met een bepaald onderwerp aan de slag gaat. Jullie overleggen en werken grotendeels online met elkaar samen. Voorbeelden van teams zijn:

Redactieteam; Je laat op een toffe manier aan heel Nederland zien wat YMCA doet, denk aan zomerkampen en allerlei jeugdactiviteiten.  We werken toe naar een (korte) film die laat zien waar YMCA voor staat. Je leert hier allerlei nieuwe vaardigheden zoals interviewen, filmen en editen

Trainingsteam; Je krijgt de mogelijkheid om samen met een ervaren trainer een training te geven aan vrijwilligers. Ook ontwikkel je met elkaar nieuwe trainingen en workshops voor het jeugdwerk en de zomerkampen. Je leert hoe je een goede workshop of training vormgeeft en allerlei trainingsvaardigheden

 

We vragen een commitment van een half jaar. Je mag natuurlijk ook langer meedoen het volledige hele traject duurt een jaar. Je hebt tenminste iedere maand een online teamvergadering. Deze plannen we in in de avond zodat iedereen mee kan doen. Daarnaast werk in je eigen tijd aan de taken die uit de vergaderingen voort zijn gekomen, dit doe je meestal samen met je teamgenoot maar kan ook alleen. Gemiddeld zal je iedere maand zo’n 4 tot 6 uur besteden aan Teamwork. Ieder team wordt begeleid door één beroepskracht van YMCA, bij deze persoon kan je terecht met je al je vragen. Naast de online vergaderingen zullen jullie ook elkaar een aantal keer in levende-lijve ontmoeten.

Waarom meedoen?

YMCA zet jongeren in hun kracht. Dat betekent dat wij jou de kans bieden om het beste uit jezelf te halen. Je krijgt de kan om jezelf te ontwikkelen, dit door creativiteit te tonen en zelf verantwoordelijkheid te nemen. Tijdens het traject leer je allerlei nieuwe mensen kennen verspreid door heel Nederland. Je leert samenwerken en elkaar coachen en inspireren.